Pomerančová pěna k ovocnému kebabu
Suroviny
- 75 g Máslo čerstvé
 - 80 g Med včelí
 - 150 g Zakysaná smetana
 - 75 g Cukr moučkový
 - 100 ml Víno portské
 - 100 ml Citronová šťáva
 - 4 ks Fíky čerstvé
 - 1 ks Jablka
 - 4 ks Jahody zahradní
 - 1 ks Pomeranče
 - 2 ks Vaječný bílek slepičí
 - 3 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Bobkový list
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 2 ks Nektarinka
 - 1 ks Hrušky
 - 2 cl Likér pomerančový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 30 g
 - Sodík 78 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 319.5 mg
 - Draslík 710.3 mg
 - Vláknina 14965.8 mg
 - Vitamín A 14965.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 53.9 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fíky ze všech stran propícháme párátkem a necháme 20 minut vařit v portském víně s bobkovým listem.
 - 
                                2
Jablko, hrušku a nektarinky omyjeme, rozčtvrtíme, vybereme jádřince a pecky a dužinu nakrájíme na silné špalíčky. Okamžitě pokapeme citronovou šťávou. Omyjeme a očistíme jahody. Kousky ovoce střídavě napichujeme na čtyři špízy. Máslo s moučkovým cukrem zahříváme 2 minuty. Přidáme vanilkový cukr a likér. Pomeranč omyjeme horkou vodou a osušíme. Kůru oloupeme škrabkou a polovinu přidáme do máslové směsi.
 - 
                                3
Špízy položíme na plech, potřeme ochuceným máslem a opékáme 5 minut pod rozpáleným grilem. Vymačkáme šťávu z pomeranče a ve vodní lázni ušleháme se žloutky a druhou polovinou pomerančové kůry do pěny. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutkový krém postavíme do mísy s ledovou vodou a šleháme tak dlouho, dokud nevychladne. Vmícháme zakysanou smetanu, med a sníh z bílků. Ovocné špízy přelijeme pomerančovou pěnou.
 - 
                                4