Zapékané jahody
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 123 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 374 mg
 - Draslík 212.9 mg
 - Vláknina 4390 mg
 - Vitamín A 4390 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté jahody nakrájíme na menší kousky, vložíme do zapékací mísy spolu s máslem a prohřejeme.
 - 
                                2
Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, nalijeme do něj rozšlehané žloutky a vmícháme mouku.
 - 
                                3
Těsto naneseme na teplé jahody a mísu vložíme do mírně vyhřáté trouby. Zapékáme dorůžova asi 30 minut. Jahody upravíme na nahřáté talíře a pocukrujeme moučkovým cukrem.
 - 
                                4
Dezert můžeme podávat se šodó z červeného vína nebo s malinovým sirupem.