Jahodový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 164 mg
 - Draslík 191.3 mg
 - Vláknina 9000 mg
 - Vitamín A 9000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto rozválíme na plát a vyložíme jím máslem vymazanou formu.
 - 
                                2
Povrch propícháme vidličkou a necháme péct 20 minut při 180°C.
 - 
                                3
Upečené těsto po vychladnutí naplníme žloutkovým krémem. Povrch poklademe jahodami.
 - 
                                4
Nákyp krátce zapečeme pod grilem v troubě.