Tropický salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 252.6 mg
 - Vláknina 2610.9 mg
 - Vitamín A 2610.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodní meloun zbavíme červené dužiny a vytvoříme z ní kolečka, popřípadě krychličky. Zbytek bílé a zelené dužiny vydlabeme a vyhodíme, melounovou kůru uschováme a uložíme do ledničky. Totéž uděláme i se žlutým melounem, ale kůru vyhodíme. Kolečka nebo krychličky melounů odložíme do mísy. Jahody omyjeme, odstraníme stopku a nakrájíme na silnější plátky. Hrozny omyjeme a obojí přidáme k melounům.
 - 
                                2
Na sporáku svaříme vodu a cukr a povaříme pět minut. Po prochladnutí sirup přilijeme k ovoci a necháme hodinu stát. Pak z lednice vyjmeme meloun a naplníme ho ovocem a sirupem. Nakonec ho vrátíme do ledničky a necháme ho tam dvacet minut.
 - 
                                3
Poté ihned podáváme.