Omáčka z čerstvých jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 135 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 153 mg
 - Vláknina 4000 mg
 - Vitamín A 4000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 58.8 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé jahody zbavíme stopek, omyjeme je a necháme okapat. Vložíme je do mísy, zalijeme horkým sirupem, přilijeme džus, vanilkovou esenci a necháme vychladnout. Jahody rozmačkáme šťouchadlem a omáčku dáme do lednice vychladit.