Řezy s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 338 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 31 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 99 mg
 - Draslík 209.8 mg
 - Vláknina 5418.3 mg
 - Vitamín A 5418.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.5 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu vyložíme pečicím papírem. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání máslo a čokoládu. Směs necháme trochu vychladnout.
 - 
                                2
Propasírujeme přes síto 85 g jahod. Žloutky a cukr utřeme v míse tak, aby vznikla světlá a krémová hmota, přimícháme mandle, kakao, rozpuštěnou čokoládu a propasírované jahody.
 - 
                                3
Z bílků ušleháme hustý sníh, do směsi přimícháme nejprve malou část sněhu, aby hmota poněkud zřídla, poté zlehka vmícháme zbývající sníh. Vzniklou směs přelijeme do připravené formy a pečeme asi 25 minut, dokud těsto trochu nevzejde a neztuhne. Hotový koláč necháme hodinu chladnout.
 - 
                                4
Nakonec připravíme polevu. Rozmačkáme jahody, přidáme cukr. Koláč uvolníme z formy, pocukrujeme, podáváme je s polevou ozdobené lístky máty a jahodami.