Hovězí a jahodové carpaccio
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 122 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 26.3 mg
 - Draslík 401.4 mg
 - Vláknina 5130.9 mg
 - Vitamín A 5130.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.1 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozpálíme olej a maso zprudka ze všech stran orestujeme. Necháme vychladnout, zabalíme do alobalu a utáhneme na pevný váleček. Poté dáme nejméně na 3 hodiny do mrazničky.
 - 
                                2
Mezitím nakrájíme jahody na tenké plátky. Cibulky podélně rozkrojíme na velmi tenké proužky a namočíme na chvíli do ledové vody. Vzniknou tak kudrlinky.
 - 
                                3
Maso ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky, spolu s jahodami rozdělíme na talíře a ozdobíme cibulkami. Zakápneme balzamikem a citronovou šťávou, dochutíme solí a pepřem a ihned podáváme.