Jahodový koláč se zakysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 154 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 29 g
 - Cholesterol 76.3 mg
 - Draslík 228.4 mg
 - Vláknina 2044 mg
 - Vitamín A 2044 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody omyjeme a nakrájíme na poloviny. Předehřejeme troubu na 180°C. Dno dortové formy o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem, stěny vymažeme máslem. Mouku smícháme s kypřícím práškem a špetkou soli. Vejce s cukrem utřeme do pěny. Do utřené směsi přidáváme střídavě po lžících máslo a mouku. Vzniklé těsto nalijeme do formy, poklademe jahodami a pečeme ve vyhřáté troubě.
 - 
                                2
Upečený koláč vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Potom ho vyklopíme z formy. Před podáváním pokapeme povrch zakysanou smetanou.