Piškotová jahodová roláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 189 kcal
 - Sacharidy 31 g
 - Tuky 5 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 20 g
 - Cholesterol 95.6 mg
 - Draslík 115.1 mg
 - Vláknina 2109.4 mg
 - Vitamín A 2109.4 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.7 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Plech vyložíme pergamenovým papírem.
 - 
                                2
Do mísy dáme moučkový cukr a rozšlehaná vejce, mísu umístíme nad hrnec s horkou vodou a šleháme, dokud směs nezhoustne. Poté odstavíme mísu z hrnce, přisypeme mouku do vaječné směsi a přilijeme horkou vodu. Promícháme, nalijeme na plech a 10 minut pečeme, dokud nezezlátne.
 - 
                                3
Upečené těsto přendáme na nový pergamenový papír, původní papír z těsta sloupneme a těsto s novým pergamenovým papírem pevně zarolujeme. Zabalíme do utěrky a necháme chladnout.
 - 
                                4
Smícháme jogurt s mandlovým extraktem. Několik jahod dáme stranou na ozdobení, zbylé omyjeme, zbavíme stopek a nakrájíme. Směs necháme vychladnout v lednici.
 - 
                                5
Těsto opatrně rozbalíme, pomažeme jogurtovou směsí a posypeme jahodami. Poté ho opět srolujeme a položíme na talíř. Posypeme mandlemi, ozdobíme jahodami a podáváme.