Mango s jahodovým sorbetem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 229 kcal
 - Sacharidy 52 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 304.3 mg
 - Vláknina 7680 mg
 - Vitamín A 7680 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 83.3 mg
 - Vitamín E 1.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na hluboké pánvi smícháme cukr, vodu, citronovou šťávu a kůru, pozvolna zahříváme, až se cukr rozpustí. 3 minuty povaříme na mírném ohni, odstavíme a vmícháme rum, vzniklý sirup necháme vychladnout.
 - 
                                2
Do mixéru vložíme jahody, vychladlý sirup, do hladka rozmixujeme. Nalijeme do plastové nádoby a dáme zmrazit, po 1 hodině směs prošleháme, totéž zopakujeme každých 30 minut, dokud směs nezíská konzistenci sorbetu.
 - 
                                3
Manga rozkrojíme, vyjmeme pecky a rozdělíme ovoce na poloviny. Všechny porce rozložíme na gril, posypeme třtinovým cukrem a opečeme 3 minuty z každé strany. Podáváme s kopečkem sorbetu.