Zavařenina s jahodami a kávovými zrny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 61 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 0 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 60.3 mg
 - Vláknina 1516 mg
 - Vitamín A 1516 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Opláchnuté a okapané jahody zbavíme stopek a kalichů. Jednu polovinu jahod nakrájíme na kousky a druhou polovinu rozmixujeme s citronovou šťávou.
 - 
                                2
Kávová zrna na espresso nasypeme do dvou čajových filtrů a uzavřeme kovovou sponkou. Do velkého hrnce nalijeme rozmixované jahody, přidáme nakrájené jahody, želírovací cukr 3plus1, čajové filtry s kávovými zrny a 3 hodiny necháme louhovat. Vylouhovanou směs za neustálého míchání přivedeme k varu, teplotu nesnižujeme a za silného bublání a neustálého míchání vaříme ještě 4 minuty. Odstavíme z ohně, vyjmeme filtry s kávovými zrny, nalijeme až po okraj do připravených sklenic a okamžitě uzavřeme.