Džem z letního ovoce, připravený v domácí pekárně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
 - Sacharidy 48 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 1.5 mg
 - Draslík 103 mg
 - Vláknina 4175 mg
 - Vitamín A 4175 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24.4 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechno ovoce dobře omyjeme, necháme okapat.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní okapané ovoce, přilijeme 0,5 dl citronové šťávy, přidáme želírovací cukr a máslo. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko - mohli bychom se opařit horkým džemem.
 - 
                                3
Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, položíme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
 - 
                                4
Po skončení programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu získaného džemu. V případě potřeby přidáme čas programem "pečení".
 - 
                                5
Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.