Jahodová marmeláda z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 1 g
 - Sodík 3 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 256.7 mg
 - Vláknina 6666.7 mg
 - Vitamín A 6666.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody dobře omyjeme a nakrájíme na kousky. Vložíme do hrnce s trochou vody, rozvaříme na kaši. Kaši propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme.
 - 
                                2
Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly dáme 1 kilogram jahodové kaše, formu vložíme zpět do pekárny. Nastavíme program "džem" a pekárnu zapneme.
 - 
                                3
Po skončení programu formu v rukavici opatrně vyjmeme, ke směsi přidáme cukr. Formu vložíme zpět do pekárny, znovu nastavíme a spustíme program džem. Po jeho ukončení by marmeláda již měla být hustá. V případě potřeby je možné program "džem" znovu zopakovat. Nemusíme ho nechat doběhnout až do konce, pekárnu lze vypnout, když marmeláda dosáhne námi požadované hustoty.
 - 
                                4
V průběhu programu dobře umyjeme zavařovací sklenice, dáme je na plech a necháme ve středně vyhřáté troubě sterilizovat.
 - 
                                5
Hotovou marmeládu přendáme do sklenic a vložíme je do trouby vyhřáté na 100 stupňů. Až bude povrch marmelády zaschlý, sklenice z trouby vyjmeme a marmeládu necháme vychladnout. Uzavřené sklenice skladujeme v chladnu.