Jogurtové noky s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 130 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 6.5 mg
 - Draslík 339.6 mg
 - Vláknina 8724 mg
 - Vitamín A 8724 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 98.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z bílku ušleháme tuhý sníh, postupně do něj vmícháme lžičku citronové šťávu a jogurt. Směs nalijeme do misky, uhladíme, přikryjeme, necháme 90 minut v chladničce.
 - 
                                2
Lžičku citronové šťávy důkladně promícháme s moučkovým cukrem.
 - 
                                3
Jahody opláchneme ve studené vodě, nakrájíme je na tenké plátky, ty rozložíme na servírovací talíře, pokapeme citronovou šťávou s cukrem.
 - 
                                4
Z chladné jogurtové směsi (lžící namočenou ve studené vodě) vykrajujeme noky, pokládáme je na připravené plátky jahod a doplníme slabými plátky citronu.