Salát ze zeleného chřestu s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 2 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 6.6 mg
 - Draslík 229.6 mg
 - Vláknina 6000 mg
 - Vitamín A 6000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce smícháme malinový ocet s olejem, dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                2
Zelený chřest omyjeme, dolní třetinu oloupeme, dřevnaté konce odkrojíme. V hrnci přivedeme k varu vodu s cukrem a máslem, chřest uvaříme téměř do měkka. Poté slijeme, necháme vychladnout, nakrájíme na kousky.
 - 
                                3
Jahody opláchneme pod studenou vodou, necháme je v sítu okapat, rozkrájíme na čtvrtky.
 - 
                                4
Nakrájené jahody smícháme s chřestem, rozložíme na servírovací talíře a pokapeme lehce připravenou zálivkou z balsamicového octa a oleje. Salát necháme 10 minut uležet a podáváme.