Víno z čerstvých jahod
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 661 kcal
 - Sacharidy 167 g
 - Tuky 2 g
 - Sodík 13 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 167 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 963.9 mg
 - Vláknina 25100 mg
 - Vitamín A 25100 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 367.5 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralé jahody přebereme, očistíme a rychle propláchneme vodou. Rozmačkáme, odložíme a 3 dny necháme kvasit.
 - 
                                2
Poté prolisujeme a šťávu odměříme. Přidáme cukr rozmíchaný ve vlažné vodě, přisypeme kyselinu citronovou a kvasinky. Vše přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a necháme vykvasit při pokojové teplotě nebo na teplém místě. Na dokvašení přemístíme do chladnější místnosti.
 - 
                                3
Vykvašené víno necháme ještě odstát, poté stáčíme gumovou hadičkou do čistého demižonu a odstavíme, dokud se zcela nevyčistí. Rozdělíme do lahví, na každý 1l vína přidáme ještě 50g krystalového cukru, uzavřeme a uchováme v temné a suché místnosti.