Krém z jahod s likérem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 346.4 mg
 - Draslík 216.2 mg
 - Vláknina 5000 mg
 - Vitamín A 5000 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.5 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody omyjeme, odstraníme stopky a část jahod necháme stranou na ozdobu. Zbytek pokrájíme na kousky. Zakapeme je likérem a zasypeme moučkovým cukrem. 15 minut jahody marinujeme.
 - 
                                2
Potom je rozmixujeme a prolisujeme sítem.
 - 
                                3
Do hrnku vlijeme studenou vodu a necháme v ní nabobtnat želatinu.
 - 
                                4
Do misky vlijeme žloutky a cukr a ušleháme je do pěny. Na pánvičce na mírném ohni rozpustíme nabobtnalou želatinu. Vložíme ji do rozmixovaných jahod, vmícháme a jahodovo-želatinovou směs potom vmícháme do krému.
 - 
                                5
Misku s krémem vložíme do ledové vodní lázně a šleháme, dokud nevychladne. Smetanu ušleháme dotuha a přimícháme do krému, ještě než začne tuhnout.
 - 
                                6
Kovovou misku vypláchneme studenou vodou a vložíme do ní krém. Přikryjeme průhlednou fólií a vložíme do chladničky, kde necháme 4 hodiny, dokud krém neztuhne. Před podáváním vložíme misky na chvilku do horké vodní lázně a krém vyklopíme. Krájíme na dílky a před podáváním ozdobíme zbytkem jahod.