Jahodové řezy s jogurtovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 300 g Jahody zahradní
  • 20 g Cukr vanilka
  • 250 g Mouka bezlepková
  • 37 g Pudinkový prášek - jahodový
  • 20 g Ztužovač šlehačky
  • 250 g Cukr krystal
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 500 ml Voda pitná
  • 100 ml Sirup Monin - jahodový
  • 0.2 kávová lžička Soda jedlá
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 10 polévková lžíce Voda pitná
  • 10 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 882 kcal
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 265.7 mg
  • Draslík 240.2 mg
  • Vláknina 2400 mg
  • Vitamín A 2400 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Korpus: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme se špetkou soli tuhý sníh. Žloutky s cukrem vymícháme do pěny a do této směsi vmícháme olej a vodu.

  • 2

    Potom do žloutkového roztoku vmícháme bezlepkovou mouku se sodou. Nakonec do těsta opatrně vmícháme bílkový sníh. Těsto pečeme dorůžova ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Upečený a vychladlý piškot prořízneme a promažeme jogurtovým krémem. Potom promazaný piškot vložíme do hlubokého pekáče, poklademe ho rozkrájenými jahodami a zalijeme ho připravenou želatinou. Hotový piškot necháme v lednici ztuhnout a servírujeme jako moučník, nebo jako svačinu dětem.

  • 4

    Krém: Šlehačku vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem šlehačky dotuha a nakonec vmícháme do krému jogurt. Krémem promažeme piškot.

  • 5

    Pudinková poleva: Ve 100 ml vody rozmícháme jahodový pudink dohladka. Ve vodní lázni zahřejeme jahodový sirup se zbytkem vody a v tomto roztoku rozmícháme dohladka

  • 6

    jahodový pudink, rozmíchaný ve vodě. Po důkladném promíchání a prohřátí polijeme hotový promazaný piškot s kousky jahod v hlubším pekáči a necháme pudinkovou polevu ztuhnout. Po zatuhnutí piškot nakrájíme na kostky a podáváme jako pohoštění, nebo svačinu dětem.

Komentáře k receptu