Špenátový salát s jahodami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 466 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 36 g
 - Sodík 1734 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 27.2 mg
 - Draslík 1136.3 mg
 - Vláknina 12365 mg
 - Vitamín A 12365 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 118.4 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jahody omyjeme, rozčtvrtíme, listy špenátu přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravé listy omyjeme a osušíme. Parmezán nakrájíme na slebé plátečky, pažitku posekáme na jemno.
 - 
                                2
Listy špenátu rozložíme na talířky, pokapeme octem, posypeme jahodami, pažitkou a přiložíme plátky Parmezánu. Zakapeme panenským olejem, osolíme, opepříme a podáváme.