Ruská studená jahodová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 337 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 217 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 67 g
 - Cholesterol 23.9 mg
 - Draslík 240 mg
 - Vláknina 6000.1 mg
 - Vitamín A 6000.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 73.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé jahody přebereme, opereme, necháme okapat a poté rozmixujeme.
 - 
                                2
Do vařící vody vsypeme cukr, svaříme na sirup, necháme vychladnout a následně smícháme s jahodovou dření.
 - 
                                3
Do polévky na talíři při podávání vložíme piškoty, přidáme zakysanou smetanu a ozdobíme ji lístky máty.
 - 
                                4
Polévku podáváme jako lehkou letní snídani nebo přesnídávku.