Klevela z lesního ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 84 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 4.9 mg
 - Vláknina 5026.7 mg
 - Vitamín A 5026.7 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vodu vlijeme do širšího kastrolu a zahříváme. Do vody vložíme misku s ovocem, zakryjeme a necháme rozmrazit. Zhruba po pěti minutách ovoce promícháme, aby se rozmrazovalo rovnoměrně.
 - 
                                2
Poté ovoce dáme do síta a šťávu z něj necháme okapat do menšího kastrolu. Síto s ovocem odložíme a do šťávy vmícháme cukr, med a ocet. Směs na ohni mícháme, až se cukr rozpustí. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. Dbáme, aby se sirup nepřichytával dna.
 - 
                                3
Jakmile sirup vychladne, vmícháme do něj okapané ovoce.
 - 
                                4
Klevelu vložíme do misky, překryjeme fólií a uložíme v chladničce.