Jahodový sendvič
Suroviny
- 220 g Cukr krupice
 - 60 g Maizena - kukuřičný škrob
 - 250 g Jahody zahradní
 - 200 g Mascarpone
 - 55 g Cukr moučka
 - 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 1 kávová lžička Cukr vanilka
 - 1 kávová lžička Kypřící prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Cukr vanilka
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Cukr moučka
 - 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 759 kcal
 - Sacharidy 99 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 135 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 77 g
 - Cholesterol 437.6 mg
 - Draslík 213.3 mg
 - Vláknina 4390 mg
 - Vitamín A 4390 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 36.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejme na 180°C. Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutky a bílky zvlášť. Žloutky dáme do misky, přidáme cukr s vanilkovým cukrem a vyšleháme hustou pěnu. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do sněhu zlehka přimícháme pěnu ze žloutků, do které postupně vmícháme prosátou mouku smíchanou s kypřícím práškem a kukuřičným škrobem.
 - 
                                2
Plech vyložíme pečícím papírem, na něj vlijeme těsto a rozetřeme ho po celé ploše plechu. Plech s těstem vložíme do trouby, pečeme 9-13 minut. Upečený korpus necháme vychladnout, až pak ho podélně rozkrojíme širokým ostrým nožem.
 - 
                                3
Odstopkované a omyté jahody necháme okapat, poté je pokrájíme na malé kousky a dáme je do mísy. Přidáme k nim moučkový cukr, krém mascarpone a vše zlehka promícháme.
 - 
                                4
Každou stranu piškotu potřeme připraveným krémem a těsto spojíme. Pak ho nakrájíme na trojúhelníky, posypeme moučkovým cukrem smíchaný s vanilkovým cukrem a podáváme.