Dušená broskev s jahodami a pravou vanilkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 48 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 0 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 228.4 mg
 - Vláknina 4200 mg
 - Vitamín A 4200 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 28 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zralou broskev omyjeme, slupku nakrojíme do tvaru malého křížku a ponoříme ji do misky s horkou vodou. Po 30-60 sekundách ji vyjmeme a oloupeme. Rozkrojíme ji na polovinu, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na malé kousky přímo do malého rendlíku.
 - 
                                2
Omyté a očištěné jahody nakrájíme na plátky a přidáme je k broskvi. Menší lusk pravé vanilky ostrým nožem rozkrojíme podélně na polovinu, pak nožem vyškrabeme polovinu semínek do rendlíku k ovoci. Promícháme a pod pokličkou pomalu směs dusíme 5-8 minut. Občas ovoce promícháme.
 - 
                                3
Měkké dušené ovoce rozmačkáme vidličkou a rozdělíme na dvě porce. Dušenou broskev jahodami podáváme mírně teplé nebo vychladlé.