Cheesecake jako ovocný pohár
Suroviny
- 125 g Mascarpone
 - 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 125 ml Créme fraiche
 - 1 kávová lžička Vanilková pasta
 - 12 ks Jahody zahradní
 - 8 ks Oreo sušenky
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 2 polévková lžíce Vodka vanilková Absolut Vanilla
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 271 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 56.7 mg
 - Draslík 36.8 mg
 - Vláknina 960 mg
 - Vitamín A 960 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na čtvrtky nakrájené jahody dáme do mísy, pokapeme je vanilkovou vodkou, mísu zakryjeme potravinářskou folií a necháme asi 20 minut marinovat.
 - 
                                2
Rozmixujeme sušenky Oreo, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem rozdrtíme na jemné drobečky. Vsypeme je do mísy a smícháme s rozehřátým máslem. Máslo by mělo být tolik, aby pokrylo všechny drobečky.
 - 
                                3
V další míse prošleháme crème fraîche a mascarpone, do směsi vešleháme moučkový cukr a vanilkovou pastu. Krémem naplníme cukrářský zdobicí sáček s kulatou trubičkou. Na dno každé ze šesti malých sklenic ( pohárů ) dáme lžičku sušenkového základu. Cukrářským sáčkem na ni naneseme malé množství krému a na krém lžičku nakrájených marinovaných jahod. (pokud nemáme cukrářský sáček, můžeme krém nanášet lžičkou. Takto střídáme vrstvy, dokud sklenice nenaplníme. Uložíme je do chladničky.
 - 
                                4
Ušleháme tuhou šlehačku a pomocí cukrářského sáčku s trubičkou ve tvaru hvězdičky dezerty ozdobíme. Můžeme dozdobit čokoládovým sypáním, ještě jednou vychladíme a podáváme.