Cheesecake s vanilkovým krémem a želé
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 300 g Sýr krémový
 - 100 g Cukr vanilka
 - 250 g Mascarpone
 - 135 g Jahodové želé
 - 200 g Oplatky růžové
 - 330 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 kávová lžička Vanilková pasta
 - 8 ks Jahody zahradní
 - 4 plátek Želatina bílá plátky
 - 1 polévková lžíce Pudink vanilkový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 391 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 104 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 106.8 mg
 - Draslík 56.1 mg
 - Vláknina 384 mg
 - Vitamín A 384 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Den předtím, než chceme cheesecake podávat si připravíme želé, protože by mělo tuhnout přes noc. 135 gramů jahodového želé v kostkách, nebo 100 gramů jahodového želé v prášku připravíme podle návodu na obalu a do tekutiny vmícháme lžičku vanilkové pasty. Vlijeme do silikonové formy o průměru 18 cm a necháme ztuhnout.
 - 
                                2
Začneme přípravou sušenkového základu. Růžové oplatky rozmixzjeme, nebo je vložíme do plastového sáčku a válečkem je rozdrtíme na jemné drobečky. V míse je smícháme s rozehřátým máslem. Sušenkovou směs natlačíme zadní stranou lžíce na dno otevírací dortové formy o průměru 23 cm, vytřené máslem a vyložené pečicím papírem.
 - 
                                3
Přelijeme plátky želatiny vodou a necháme je změknout.
 - 
                                4
V míse ušleháme do pěny mascarpone, vanilkový cukr a smetanový sýr.
 - 
                                5
Do misky ze žáruvzdorného materiálu postavené na rendlík s mírně vroucí vodou, nalijeme smetanu ke šlehání a zahřejeme. Přimícháme lžíci vanilkového pudinkového prášku. Vymačkáme tekutinu ze želatiny a plátky vložíme do teplé smetany. Mícháme, dokud se želatina nerozpustí. Smetanu přecedíme na krém, odstraníme kousky želatiny, která se nerozpustila, dohladka prošleháme. Náplň upravíme na základ v dortové formě a cheesecake dáme na 3 - 4 hodiny, nebo přes noc do chladničky a necháme ztuhnout.
 - 
                                6
Vyjmeme dezert z dortové formy a přeneseme na tác. Silikonovou formu s želé na několik vteřin postavíme do mísy s horkou vodou, aby se želé uvolnilo a vyklopíme ho na cheesecake.
 - 
                                7
Ušleháme tuhou šlehačku ( 150 ml )a naplníme jí cukrářský zdobicí sáček s trubičkou ve tvaru hvězdičky. Malé růžičky nastříkáme po okraji cheesecake a jeden větší kopeček do středu želé. Pokrájíme jahody na plátky a upravíme je okolo spodního okraje želé. jednu celou jahodu položíme do šlehačky, kterou jsme nastříkali do středu želé. Pak posypeme okraj cheesecake barevným drobným zdobením a můžeme podávat. Nakrájením získáme 10 porcí.