Jahodové lívanečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1060 kcal
 - Sacharidy 84 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 524 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 678 mg
 - Draslík 739.3 mg
 - Vláknina 11040 mg
 - Vitamín A 11040 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 88.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse utřeme Heru s moučkovým cukrem do pěny. Postupně zatíráme jeden po druhém žloutky a nakonec přidáme celé vejce.
 - 
                                2
Rozdrobené droždí smícháme s moukou a zlehka promícháme s pevným sněhem ušlehaným z bílků. Spojíme s připravenou pěnou a těsto necháme pod utěrkou na teplém místě kynout.
 - 
                                3
Do vykynutého těsta přidáme omyté, osušené, na čtvrtky nakrájené jahody (trochu jahod necháme na ozdobu).
 - 
                                4
Na lívanečníku na rozpáleném oleji smažíme lívanečky po obou stranách dozlatova.
 - 
                                5
Usmažené lívanečky ozdobíme jahodami a podáváme.