Vánoční odvárka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 87 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 5 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 724.4 mg
 - Vláknina 14821.3 mg
 - Vitamín A 14821.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 3.5 mg
 - Vitamín E 5.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sušené ovoce omyjeme a uvaříme zvlášť. Uvařené ovoce prolisujeme, vmícháme povidla, zředíme vodou, přidáme nastrouhaný perník, mleté koření a krátce povaříme.
 - 
                                2
Do hotové odvárky přidáme jádra a hrozinky. Při podávání do odvárky ještě nadrobíme vánočku.