Lahodný likér z hroznového vína
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 190 kcal
 - Sacharidy 41 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 7 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 286.5 mg
 - Vláknina 2700 mg
 - Vitamín A 2700 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme sirup z hroznů: hrozny otrháme od stopek (odzrníme), omyjeme, dáme do nerezového hrnce a rozmačkáme je. Zahřejeme na 40°C, přimícháme pektolytický enzym a rmut a necháme odstát 24 hodin při teplotě 15-20°C.
 - 
                                2
Po dvou dnech šťávu odlisujeme, bude příjemně aromatická, necháme ji v klidu minimálně 2 hodiny, aby se usadil kal.
 - 
                                3
Pak čistou šťávu (600 ml) stočíme a smícháme s 200-250 ml hroznového destilátu a s 200 ml invertního cukrového sirupu. Přidáme 50 g glukózy. Podle chuti přidáme kyselinu citronovou. Likér přefiltrujeme do skleněné lahve a dobře uzavřeme. V chladu a temnu vydrží až 3 měsíce.
 - 
                                4
Obsah alkoholu v 1 litru likéru je přibližně 20% objemových jednotek.