Ovocná pizza
Suroviny
- 50 g Hroznové víno
 - 10 g Droždí
 - 150 g Mouka pšeničná hladká
 - 100 g Tvaroh měkký
 - 1 ks Jablka
 - 3 ks Švestky
 - 2 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 ks Hrušky
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 6 polévková lžíce Mléko polotučné
 - 4 polévková lžíce Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Cukr moučkový
 - 1 polévková lžíce Oříšky piniové
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
 - Sacharidy 62 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 98 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 34 g
 - Cholesterol 198.1 mg
 - Draslík 242.9 mg
 - Vláknina 5294 mg
 - Vitamín A 5294 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.3 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do větší mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něj vložíme smíchané rozdrobené droždí, lžičku cukru a mléko. Mísu přikryjeme, droždí necháme 10 minut kynout. Potom přidáme 2 lžíce cukru, jeden žloutek a máslo, těsto prohněteme, necháme přikryté kynout ještě 20 minut.
 - 
                                2
V misce smícháme druhý žloutek, tvaroh, zbylý cukr a citrónovou šťávu.
 - 
                                3
Ovoce omyjeme, necháme okapat, nakrájíme nadrobno.
 - 
                                4
Těsto znovu důkladně prohněteme, vytvarujeme z něj kulatou placku a vložíme ji do vymazané formy na pizzu. Potřeme tvarohovým krémem, navrch naskládáme nakrájené ovoce.
 - 
                                5
Pečeme 10 minut v troubě, předehřáté na 175 stupňů, poté pizzu posypeme moučkovým cukrem a piniovými semínky, pečeme ještě dalších 10 minut.