Kuře na víně
Suroviny
- 1500 g Kuře
 - 125 ml Víno bílé
 - 125 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Estragon
 - 1 kávová lžička Citronová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 8 ks Bazalka
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 hrnek Hroznové víno
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 42 g
 - Sodík 372 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 191.5 mg
 - Draslík 612.4 mg
 - Vláknina 1271.5 mg
 - Vitamín A 1271.5 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.8 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mouku, bazalku, estragon, papriku, sůl a pepř smícháme ve větší míse. Vložíme kousky kuřete a ve směsi je obalíme.
 - 
                                2
Rozpálíme olej a máslo ve větší pánvi a maso osmahneme z obou stran. Přidáme česnek a minutu smažíme, pak přilijeme víno.
 - 
                                3
5 minut vaříme pod pokličkou, dokud není maso měkké.
 - 
                                4
Přidáme hroznové víno, přilijeme citrónovou šťávu, vývar a prohřejeme.
 - 
                                5
Kuřecí maso s hroznovým vínem vložíme do nahřáté mísy a udržujeme teplé.
 - 
                                6
Omáčku vaříme, dokud se objem nezmenší na polovinu.
 - 
                                7
Maso podáváme přelité omáčkou a ozdobené petrželí.