Celerovo-hrušková polévka s párkem
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
 - 900 ml Vývar drůbeží
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Celer bulvový
 - 2 ks Hrušky
 - 8 ks Párky jemné
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 0.5 šálek Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 675 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 844 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 4.5 mg
 - Draslík 446.7 mg
 - Vláknina 9293.9 mg
 - Vitamín A 9293.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme, drobně pokrájíme. Hrušky zbavíme jádřince, nakrájíme na malé kostičky. V hrnci rozpálíme olej a máslo, vmícháme cibuli, celer a hrušky, přilijeme citronovou šťávu a dusíme 10 minut přikryté za občasného zatřesení hrnce. Poté přilijeme 200 ml vývaru a vaříme dalších 10 minut, až bude vše měkké.
 - 
                                2
Mezitím rozpálíme gril, osmahneme na něm párečky ze všech stran dozlatova. Osušíme a uchováme horké.
 - 
                                3
Uvařenou zeleninu rozmixujeme, přilijeme zbylý vývar a rozmixujeme dohladka. Osolíme, opepříme, vlijeme zpět do hrnce a přivedeme opět k varu.
 - 
                                4
Párečky nakrájíme na kousky a spolu s nasekanou petrželkou přidáme do polévky. Již nevaříme.
 - 
                                5
Rozdělíme na talíře, poprášíme paprikou a podáváme.