Sladká terina s mascarpone a hruškovým kompotem.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1071 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 144 g
 - Sodík 122 mg
 - Bílkoviny 26 g
 - Uhlovodany 41 g
 - Cholesterol 742.7 mg
 - Draslík 536.2 mg
 - Vláknina 18015 mg
 - Vitamín A 18015 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vymažeme si máslem 4 malé formy na terinu a připravíme si náplň.
 - 
                                2
Celé vejce a 4 žloutky vyšleháme a smícháme je se sýrem mascarpone a calvadosem. Vymícháme hladký krém, do kterého zapracujeme pokrájené vlašské ořechy. Tímto krémem naplníme vymaštěné formy, povrch u každé uhladíme a dáme je péct do předehřáté trouby na 200 °C a pečeme je přibližně 35 minut dozlatova.
 - 
                                3
Mezitím si připravíme hustý kompot. Omyjeme a oloupeme hrušky, zbavíme jadýrek a mrkev oškrabeme. Mrkev s hruškami nastrouháme, dáme do mísy, přidáme cukr, hruškovici a pokrájené omyté hroznové víno. Promícháme a necháme v chladu odležet 20 minut.
 - 
                                4
Upečenou terinu z formiček vyklopíme po vychladnutí a podáváme s hruškovým kompotem.
 - 
                                6