Slaný koláč s hruškou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Listové těsto
  • 200 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 200 g Šunka dušená
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Hrušky
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 905 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 718 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 173.3 mg
  • Draslík 226.1 mg
  • Vláknina 8380 mg
  • Vitamín A 8380 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uválíme listové těsto, rozdělíme jej na dvě části a z každé vytvoříme tenké kolo o rozměru formy, kterou použijeme.

  • 2

    Formu na pečení vymažeme máslem a na dno položíme jeden díl listového těsta.

  • 3

    Těsto posypeme nadrobno nasekanou šunkou, nivou a hruškou. Nakonec položíme druhý díl listového těsta, jemně zatěsníme, aby nevykukovala náplň, a nakonec celé potřeme rozšlehaným vejcem.

  • 4

    Dáme péct do trouby na 45 minut při 180 °C.

Komentáře k receptu