Pečené hrušky s mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 29 g
 - Sodík 46 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 142.7 mg
 - Draslík 413.6 mg
 - Vláknina 16331.3 mg
 - Vitamín A 16331.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.2 mg
 - Vitamín E 7.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pánvi přivedeme k varu víno, přidáme citronovou kůru a šťávu, med, cukr a hřebíčky. Vaříme asi 5 minut bez pokličky, dokud se tekutina částečně neodpaří. Přidáme hrušky, zakryjeme pokličkou a vaříme je asi 5 minut, dokud nezměknou. Hrušky vyjmeme a necháme vychladnout. Štávu, v níž se hrušky vařily, přecedíme.
 - 
                                2
Máslo, cukr a pomerančovou kůru ušleháme do pěny. Postupně přidáme vejce, mleté mandle a ušleháme dohladka.
 - 
                                3
Hrušky vyskládáme do formy a posypeme je 1/2 připraveného množství malin. Zalijeme ušlehanou směsí, uhladíme a pečeme 30 minut. Těsto by mělo být na omak tuhé.
 - 
                                4
Mezitím vlijeme do hrnce šťávu, kterou jsme uschovali, a přivedeme ji k varu. Vaříme přibližně 5 minut, dokud se nevyvaří tolik štávy, aby jí zbyly asi 3 lžíce. Teplotu v troubě zvýšíme na 230 °C, koláč přelijeme připravenou směsí a pečeme ještě 5 minut dozlatova. Necháme trochu vychladnout, ozdobíme zbývajícími malinami.