Portská hruška
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
 - Sacharidy 75 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 103 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 20.9 mg
 - Draslík 516 mg
 - Vláknina 24468.3 mg
 - Vitamín A 24468.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.3 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce dáme 600 ml vody, portské, přidáme cukr a vše přivedeme k varu. Oloupeme hrušky a vyřízneme jádřince, potřeme citrónovou šťávou a postavíme je rovně do tekutiny. Během 15 minut uvaříme téměř doměkka, přičemž horní část hrušek občas polijeme tekutinou. Necháme 2 minuty chladnout a hrušky dáme na talíř.
 - 
                                2
Tekutinu svaříme na sirup dokud se dvě třetiny nevypaří. Necháme
 - 
                                3
2 minuty zchladnout a pak vmícháme zbytek citrónové šťávy.
 - 
                                4
Sýry rozmačkáme a smícháme s jogurtem. Dochutíme pepřem. Hrušky naplníme směsí sýrů. Na servírovací talíře lžičkou nalijeme trochu sirupu, doprostřed postavíme hrušku a přelijeme ji další lžící sirupu.