Ovocovka rambulice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
 - Sacharidy 135 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 70 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 132 g
 - Cholesterol 7.5 mg
 - Draslík 166.5 mg
 - Vláknina 5282.3 mg
 - Vitamín A 5282.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.1 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 465.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá a očištěná jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců. Omyté švestky vypeckujeme a rozpůlíme. Ovoce dáme vařit do vody, kterou ochutíme špetkou soli, badyánem, hřebíčkem a skořicí. Pomalu vaříme a když je ovoce rozvařené, podle chuti polévku osladíme.
 - 
                                2
V mléku si rozmícháme maizenu, polévku zahustíme, ještě povaříme 1-2 minuty a podáváme.