Hrušková marmeláda
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 1 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 91 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 186.4 mg
 - Vláknina 10800.1 mg
 - Vitamín A 10800.1 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme, rozčtvrtíme a vyřízneme jadřince hrušek a umeleme na masovém strojku.
 - 
                                2
Hruškovou kaši vložíme do hrnce s vodou a za stálého míchání povaříme.
 - 
                                3
Poté směs zvážíme a na kilo přidáme 500g cukru.
 - 
                                4
Vaříme za stálého míchání na mírném ohni, dokud se cukr nerozvaří.
 - 
                                5
Přidáme nakonec kyselinu citronovou.
 - 
                                6
Horkou marmeládu plníme do čistých zavařovacích sklenic.
 - 
                                7
Do každé sklenice vložíme pár lístků čerstvé máty.
 - 
                                8
Poté sklenice uzavřeme.