Horké hrušky s vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 12 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 100 g Ořechy vlašské
  • 80 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 80 ml Rum
  • 4 ks Hrušky
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 268.1 mg
  • Vláknina 12710 mg
  • Vitamín A 12710 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrušky oloupeme, vykrojíme jádřince a rozčtvrtíme.

  • 2

    Na pánvi rozpálíme máslo a minutu na něm pražíme ořechy. Po minutě přidáme cukr a smažíme za stálého míchání další minutu. Do pánve přidáme opět trochu másla, rozčtvrcenou hrušku a smažíme 30 vteřin.

  • 3

    Do pánve přidáme rum, velmi lehce zamícháme a vše zalijeme smetanou.

Komentáře k receptu