Smažený králík na slanině s hruškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
 - Sacharidy 43 g
 - Tuky 43 g
 - Sodík 1707 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 43 g
 - Cholesterol 209.5 mg
 - Draslík 1090.4 mg
 - Vláknina 8132.5 mg
 - Vitamín A 8132.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěného vykuchaného králíka naporcujeme na malé kousky, osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a smažíme do měkka. Kousky masa občas obracíme. Usmažené maso vyjmeme, do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou šalotku, na nudličky rozkrájenou slaninu, posekané bylinky, přidáme máslo a orestujeme. Sušené hrušky krájíme na malé kousky, přisypeme do hrnce, zalijeme vínem, vodou a vaříme, dokud nezměknou a omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme, opepříme.
 - 
                                2
Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme hruškovou omáčkou a podáváme.