Vínové hrušky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
 - Sacharidy 96 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 17 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 794.8 mg
 - Vláknina 45321 mg
 - Vitamín A 45321 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté hrušky oloupeme, rozřízneme na poloviny, zabavíme jádřinců. Víno v kastrůlku svaříme s cukrem, badyánem, skořici, citrónovou kůrou a vanilkovým cukrem, nakonec vložíme hřebíček. Do vína naskládáme půlené hrušky, povaříme 8 - 10 minut a odstavíme z ohně. Uvařené hrušky necháme namočené celou noc.
 - 
                                2
Poté je ze sirupu vybereme, necháme okapat, sirup přelijeme přes sítko. Do sirupu přidáme škrobovou moučku, na mírném ohni povaříme 2 minuty a stáhneme ze sporáku, dochutíme citrónovou šťávou.
 - 
                                3
Do středu jednotlivých dezertních talířků položíme vždy půlku hrušky. Naaranžujeme ještě druhou půlku, kterou však nakrájíme na tenké plátky. Do středu půlky hrušky dáme meruňkový džem, posypeme pomletými ořechy a přelijeme připravenou vínovou omáčkou.