Kaše z hrušek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 51 g
 - Sodík 121 mg
 - Bílkoviny 13 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 162.5 mg
 - Draslík 271.6 mg
 - Vláknina 14200 mg
 - Vitamín A 14200 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1550.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyté krupky - lámanku dobře promyjeme, dáme je do hrnce, zalijeme vodou a necháme je namočené několik hodin (2-3 hodiny). Poté je scedíme, vložíme do hrnce (mlékovar) s vařícím mlékem a smetanou do které jsme přidali 2 špetky soli. Za častého promíchání je pomalu uvaříme doměkka. Vaříme je 40-50 minut.
 - 
                                2
Mezitím, než se nám krupky uvaří, omyjeme, oloupeme a rozkrájíme hrušky. Zbavíme je jadřinců, pokrájíme je na plátky a dáme do kastrolu s 6 dl vody. Vaříme je přibližně 20 minut. Hrušky poté zcedíme, vložíme je do mléka ke krupkám a společně vše dovaříme doměkka.
 - 
                                3
Nakonec osladíme podle chuti. Uvařenou směs necháme chvíli vychladnout a poté ji rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.
 - 
                                4
Kaši znovu ohřejeme a podáváme ji samostatně posypanou skořicovým cukrem.