Rýžová kaše s jablky

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr krupice
  • 200 g Jablka
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 70 g Cukr moučkový
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 0.5 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 8 polévková lžíce Sirup javorový
  • 2 polévková lžíce Kakao
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 31 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 55 g
  • Cholesterol 51.5 mg
  • Draslík 83.2 mg
  • Vláknina 1920 mg
  • Vitamín A 1920 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 834.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko v kastrůlku osolíme, přivedeme k varu a vsypeme propranou rýži. Přisypeme vanilkový a krupicový cukr, vložíme vyškrábaný vanilkový lusk. Přidáme med, oloupaná, na malé kousky nakrájená jablka. Nakonec přilijeme smetanu, přivedeme k varu a stáhneme ze sporáku.

  • 2

    Na dno sklenic, misek nebo hlubokých talířů dáme po dvou lžících javorového sirupu. Poté přidáme teplou rýžovou kaši, polijeme v mikrovlnné troubě rozehřátým máslem. Na máslo dáme kakao nebo Granko, vše posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu