Krůtí prsa s jablečným křenem
Suroviny
- 200 g Zelenina kořenová
 - 1 kávová lžička Pepř černý celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Bobkový list
 - 2 ks Krůtí prsa
 - 1 ks Jablka
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Solamyl
 - 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Křen
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 291 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 95.2 mg
 - Draslík 564.9 mg
 - Vláknina 7811.3 mg
 - Vitamín A 7811.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do 1,5 l vody, přidáme sůl, pepř a bobkový list, nadrobno nasekáme a přidáme petrželku a kopr a uvedeme do varu. Přidáme omytá krůtí prsa a vaříme asi 1 hodinu. Potom maso vyjmeme a udržujeme teplé.
 - 
                                2
Vývar scedíme. Rozehřejeme máslo a nastrouháme do něj oloupané jablko. Přilijeme 500 ml vývaru, přidáme solamyl rozmíchaný ve smetaně, necháme přejít varem a odstavíme z ohně. Osolíme, opepříme, osladíme a ochutíme citronovou šťávou a nastrouhaným křenem.
 - 
                                3
Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou.