Zapečená rýže s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 25 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 48.8 mg
 - Draslík 143.2 mg
 - Vláknina 6585.5 mg
 - Vitamín A 6585.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 29.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Spařenou rýži vložíme do máslem vymaštěného pekáčku a zalijeme mírně osoleným a oslazeným mlékem. Poklademe vločkami másla (40 g) a pečeme v mírně vyhřáté troubě.
 - 
                                2
Když začne rýže houstnout, přidáme do ní oloupaná, jádřinců zbavená a na kousky nakrájená jablka. Pokrm dopečeme.
 - 
                                3
Rýži podáváme posypanou moučkovým cukrem a skořicí a pokapanou rozpuštěným máslem.