Jablko s čepičkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1859 kcal
 - Sacharidy 434 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 8 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 407 g
 - Cholesterol 53.4 mg
 - Draslík 3715.2 mg
 - Vláknina 77628.7 mg
 - Vitamín A 77628.7 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Listové těsto necháme povolit, plátky uprostřed rozdělíme.
 - 
                                2
Jablka omyjeme a opatrně zbavíme jádřinců. Pokapeme citronovou šťávou.
 - 
                                3
Datle vypeckujeme a nakrájíme na kostky, rovněž pokapeme citronovou šťávou. Oříšky opražíme na pánvi, necháme vychladnout, nasekáme a smícháme je s datlemi. Směsí naplníme jablka.
 - 
                                4
Z plátů těsta vykrojíme kolečko o něco větší než průměr jablka a 12 koleček dáme na plech vyložený pečicím papírem. Ze zbytku těsta vykrojíme úzké proužky, které položíme na kolečka, potřeme rozkvedlaným vejcem a postavíme na ně jablka.
 - 
                                5
Ze zbytku těsta vykrájíme hvězdičky, které položíme na čepičky a potřeme vejcem.
 - 
                                6
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 minut. Hotové posypeme moučkovým cukrem a podáváme.