Anglická cibulová paštika s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 646 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 41 g
 - Sodík 850 mg
 - Bílkoviny 19 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 62.3 mg
 - Draslík 383.8 mg
 - Vláknina 13130 mg
 - Vitamín A 13130 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 15.8 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme a omyjeme jablka s cibulí. Jablka bez jádřinců nakrájíme na tenké plátky, které odložíme. Cibuli nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Na pomoučeném vále z čerstvého listového těsta rozválíme těsto na páj, silné asi 5 mm. Nožem vykrojíme jeden kulatý plát, větší než je forma a druhý menší plát, velký jako je průměr formy. Menší plát použijeme jako víko.
 - 
                                3
Formu vyložíme větším plátem tak, aby okraje přečnívaly přes okraj formy. Pak budeme střídavě na těsto skládat vrstvy: jablka-cibule-jablka-cibule. Každou vrstvu posolíme, opepříme, posypeme troškou nastrouhaného parmezánu a posypeme šalvějovými potrhanými lístky. Poslední vrstvu zakryjeme víkem z těsta, na který přehneme přečnívající okraje. Těsto potřeme vodou, doprostřed si uděláme malý otvor kvůli unikající páře. Na těsto nakonec položíme tenké plátky másla.
 - 
                                4
Paštiku pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 190 °C dozlatova.
 - 
                                5
Anglickou paštiku podáváme teplou i vychlazenou.
 - 
                                7