Šunkový salát s jablíčkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 275 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 225 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 118.1 mg
 - Draslík 226.9 mg
 - Vláknina 2703.8 mg
 - Vitamín A 2703.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce vaříme natvrdo 8 minut, oloupeme a nakrájíme na plátky. Šunku pokrájíme na kostičky, salátovou okurku na proužky, jablíčko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na srpečky. Všechny suroviny vložíme do salátové mísy a promícháme.
 - 
                                2
Do majonézy vmícháme hořčici, sůl, pepř a citronovou šťávu. Ochucenou majonézu přimícháme do salátu a podáváme vychlazené.