Kuře na jablkách a celeru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 757 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 452 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 231 mg
 - Draslík 845.9 mg
 - Vláknina 6592 mg
 - Vitamín A 6592 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné a omyté kuře naporcujeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
 - 
                                2
V pekáči na rozehřátém másle necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou cibuli. Vložíme porce kuřete a opečeme je po obou stranách. Přidáme nové koření, hřebíček, oloupaná, na plátky nakrájená jablka a očištěný, nahrubo nastrouhaný celer. Podlijeme vodou a pečeme v troubě dozlatova.
 - 
                                3
Vhodnou přílohou je rýže.