Jablkovec s ořechy a rozinkami
Suroviny
- 40 g Hrozinky
 - 500 g Jablka
 - 60 g Máslo čerstvé
 - 30 g Ořechy vlašské
 - 300 g Žemle tuková
 - 20 g Strouhanka
 - 60 g Cukr moučkový
 - 200 g Cukr moučkový
 - 3 ks Vaječný bílek slepičí
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Skořice mletá
 - 0.125 l Mléko plnotučné
 - 0.5 l Mléko plnotučné
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
 - Sacharidy 117 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 86 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 75 g
 - Cholesterol 76 mg
 - Draslík 253.2 mg
 - Vláknina 5419.9 mg
 - Vitamín A 5419.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 789.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Housky nakrájíme na plátky a navlhčíme mlékem. Dortovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Poté do ní klademe postupně vrstvu housek, vrstvu na plátky nakrájených jablek, posypeme cukrem smíchaným se skořicí, rozinkami a sekanými oříšky. Tento postup ještě jednou zopakujeme, navrch poklademe opět housku, pokapeme máslem a zalijeme mlékem, v němž rozšleháme vejce.
 - 
                                2
Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 45 min. Před podáváním dozdobíme sněhovým krémem.
 - 
                                3
Krém:
 - 
                                4
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj postupně po lžičkách zašleháme 50 g cukru a poté zbytek cukru vmícháme vařečkou. Rozetřeme na jablkovec a v rozpálené troubě necháme cca 2 min. zrůžovět.