Krupicový nákyp s kávovým krémem
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
 - 15 g Mouka pšeničná hrubá
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 100 g Pšeničná krupice
 - 200 g Cukr moučkový
 - 60 g Cukr moučkový
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Jablka
 - 4 ks Vaječný bílek slepičí
 - 5 ks Vaječný bílek slepičí
 - 5 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 10 ks Cukr kostkový
 - 0.0625 l Káva Espresso
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
 - Sacharidy 132 g
 - Tuky 22 g
 - Sodík 173 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 110 g
 - Cholesterol 467.3 mg
 - Draslík 405.2 mg
 - Vláknina 9205 mg
 - Vitamín A 9205 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 24 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do mísy dáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a třeme cca 30 minut. Poté přidáme strouhané ořechy, na nudličky nakrájená jablka, krupici a sníh ušlehaný z bílků.
 - 
                                2
Nákypovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme do ní těsto, rozetřeme a zvolna pečeme cca 30 minut. Nákyp vyklopíme a necháme vychladnout. Dozdobíme kávovým krémem a podáváme.
 - 
                                3
Na krém svaříme kostkový cukr s černou kávou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přidáme moučkový cukr a postupně do něj za stálého šlehání vmícháme svařenou kávu. Rozetřeme na nákyp.